tiistai 4.10.2022 | 20:11
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Hermes haluaa pelata pitkälle kevääseen – Wiljami Myllylä on valmiina jäälle: "Mielestäni meillä on iskukykyinen ryhmä"

Lasse Gran
Ke 21.9.2022 klo 16:00

Hermes avaa perjantaina kahdeksannen perättäisen Mestis-kautensa. Ensi vuonna jääkiekon erikoisseura täyttää 70 vuotta.

Toissa keväänä Hermes pelasi komeasti finaalisarjan kestomenestyjää Ketterää vastaan. Viime kausi päättyi Villi kortti -kierrokseen, iso pettymys.

Tuukka Poikonen korvasi Jere Härkälän helmikuussa, mutta hänkään ei saanut käännettyä kurssia kuin hetkeksi. Poikosen sopimus käsittää myös kauden 2022–2023 ja nyt hän on saanut yhdessä urheilutoimenjohtaja Patrik Friisin kanssa rakentaa omat palikat ja mieleisensä pelitavan.

Poikosen ohella koko valmennuskalusto meni uusiksi. Poikonen ehti myös viime keväänä paremmin tutustua Mestiksen kirjavaan tasoon.

Alkukauden harjoitus- ja cupin pelien perusteella Hermes on lähtenyt kauteen rikkonaisella ryhmällä. Todellisesta iskukyvystä ei siten ottelutulosten perusteella voi vetää luotettavia johtopäätöksiä. Saldo viidestä ottelusta on voitto ja neljä tappiota.

Pelaajia on kesän mittaan tullut ja mennyt. Viime kauden sisäisestä top 10 -tehotilastosta ruotuun jäivät vain Juha Rautiainen ja Samu Koskenkorva. Lähteneistä vain puolustaja Julius Reini on noussut liigajäille HPK:n paitaan. Kärppälaina Jaakko Niskala on ollut rosterissa, mutta on alkukauden luutinut Reinin rinnalla HPK:ssa.

Hermes 2022 - 2023

Maalivahdit; Kristian Tamminen, Oskari Hanka (KuRy), Niklas Kokko (Kärpät)

Puolustajat: Samu Koskenkorva, Eemeli Ylitalo (SaPKo9, Kasperi Mäenpää (Sport U20), Jonatan Pajala (Sport U20), Akseli Karjalainen, Jerkko Rämö (Peliitat), Ernests Osenieks (K-Vantaa), Nikita Mateiko, Aapo Ahola (K-Vantaa), Tony Tuupanen

Hyökkääjät: Topias Liljamo, Jonas Peterek, Eppu Karuvaara (RoKi), Valter Lindqvist, Oskari Kalajanniska (JYP/TUTO), Juha Rautiainen, Veeti Lehmuskallio, Atte Tiitinen (JYP U20), Arttu Heikkilä (JHT), Miika Herrala, Viljami Myllylä, Juuso Nykänen, Janne Riihimäki, Henri Limma, Aleksi Antti-Roiko (Kärpät U20)

Valmennus: Tuukka Poikonen, Jesper Jalonen, Manu Lähteenmäki, Mikko Kuikka

Yhteistyöseura: Kärpät

Lähde: Hermeksen joukkue kotisivut

Lähteneet on korvattu vuosituhannen korvilla syntyneillä pelaajilla. Vasta 26-vuotias paluumuuttaja Henri Limma on joukkueen ikäpresidentti. Joukkueen kuopus on yhteistyöseurasta maalin suulle luisteleva 18-vuotias NHL-varaus.

Omia lupaavia kasvatteja on muutama. 18-vuotias Juuso Nykänen on alkusyksyn neljässä A-nuorten ottelussa tekaissut 6+1=7. 21-vuotias Wiljami Myllylä, joka kaudella 2019–2020 teki liigadebyytin HIFK:n paidassa, hakee uutta nostetta tutussa paidassa. Oma kasvatti Akseli Karjalainen, 21, jatkaa Hermeksessä.

– Loukkaantumisen takia olen pelannut vain yhden harjoitusottelun, mutta perjantaina olen valmiina jäälle ja iskussa. Mielestäni meillä on iskukykyinen ryhmä, jossa omaa vahvuuttani luistelua ja laukausta pääsen näyttämään. Tavoitteeni on paikka ns. kärkikenttiin ja pelaaman ylivoimaa, Myllylä kertoo.

Rosterista löytyy kolme ulkomaan apua, tšekkihyökkääjä Jonas Peterek sekä latvialaispuolustajat Nikita Mateiko ja Ernests Osenieks.

– Meidän ulkkarit ovat hyviä pelaajia, Myllylä kehuu.

Mestiksessä pelaa kuluvalla kaudella 14 joukkuetta ja maantieteellisesti kattaa koko Suomen, Rovaniemeltä Helsinkiin ja Turusta Imatralle sekä uutena tulokkaana latvialainen Zemgale, jonka kotihallin kapasiteetti on 1500 katsojaa.

Hermes janoaa pudotuspeleihin, totta kai. Jääkiekon päättävät elimet ovat tehneet selväksi, että Häntä koipinen välissä Suomeen janoava Jokerit saa paikan vain Mestiksen kautta. Myös K-Espoon leirissä on jälleen alettu puhua liigaan paluusta. Jos ja kun liigaportti aukeaa antaa se vihdoin lisäarvoa Mestikselle.

Hermes avaa kauden perjantaina kotiluolassa. Rovaniemeläinen RoKi pelasi historiansa parhaan kauden, pronssiset mitalit. Pelaajavaihtuvuus on ollut suuri, mutta kokkolalaisille tuttuja ovat mm. Saku Kivinen ja Mika Tiihonen. Mainittakoon, että Hermeksessäkin kolmena kautena pelannut Vilho Heikkinen teki viime viikolla liigadebyytin Tapparan maalin suulla.

#