tiistai 4.10.2022 | 18:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Senjoriinat löysi kodin Kokkolan seudun opistolta – Koronakesänä alkunsa saanut naiskuoro etsii riveihinsä uusia laulajia

Maria Store
To 22.9.2022 klo 10:00

Ensimmäisenä koronakesänä ohikulkijat saattoivat kuulla naiskvartetin laulua Brita Marian puistossa. Asialla olivat laulukärpäsen puraisemat naiset, jotka jäivät koronarajoitusten myötä ilman mieluista harrastusta.

– Kokoonnuimme puistoon, kahvit mukana, lauloimme ja ihmettelimme maailman menoa, selvittää Raija Joentakanen Senjoriinat-kuoron alkutaipaletta.

Kun yksi kvartetista muutti pois paikkakunnalta, pyydettiin Kokkolan Naislaulajien pitkäaikaista johtajaa Raakel Solvinia häntä paikkaamaan.

Porukka kasvoi pikkuhiljaa kvartetista isommaksi kuoroksi, joten rivilaulajaksi värvätty Solvin päätyi lopulta kuoron johtajaksi.

– Suurin osa laulaa edelleen Naislaulajien riveissä. Mutta on hyvä olla kuoro johon voi siirtyä, kun olemme niin sanotusti täysi-ikäisiä. Koska onhan tämä hyvä harrastus. Porukassa oleminen ja laulaminen saattavat ehkäistä jopa dementiaa, toteaa Sirkka-Liisa Järvelä.

Tänä syksynä kuoro on siirtynyt Kokkolan seudun opiston ruotsinkielisen osaston alaisuuteen.

– Olen iloinen, että teille löytyi koti opistolta, sanoo ruotsinkielisen osaston rehtori Sixten Sandström.

– Onneksi saimme tilat, koska tähän asti olimme harjoitelleet Raakelin kotona. Toimintamme tulee opiston kautta myös tunnetummaksi, toteaa Joentakanen.

Tällä hetkellä kuoron riveissä on viitisentoista naista, mutta mukaan mahtuu lisää. Solvin kertoo, että kuoro laulaa perinteisiä naiskuorolauluja suomeksi ja ruotsiksi. Hän ei innostu ohjelmistosta, jossa lähinnä esitellään laulajien teknistä osaamista.

– En halua, että tuijotamme nuotteja, vaan haluan että katsomme yleisöön ja laulamme ihmisille, hän linjaa.

Senjoriinat ovat esiintyneet viime vuoden aikana muutamissa konserteissa ja esiintymisiä on luvassa syksyn aikana erilaisissa tilaisuuksissa.

”Mutta on hyvä olla kuoro johon voi siirtyä, kun olemme niin sanotusti täysi-ikäisiä.

#