tiistai 4.10.2022 | 20:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ismo Leikolan ja Suvi Teräsniskan keikat Snellman-salissa ovat lähes loppuunmyyty – Muiden tapahtumien toteutuminen riippuu ennakkomyynnistä

Maria Store
To 22.9.2022 klo 11:10 | päivitetty to 11:10

– Ostakaa liput ajoissa ennakkoon, sillä tavalla tapahtuman järjestäminen varmistuu, kehottavat Snellman-salin käyttöpäällikkö Esa Saari ja Kokkolan kaupungin kulttuurituottaja Berit Store.

Snellman-salilla järjestetään loppuvuoden aikana useita tapahtumia: stand up -keikkaa ja konsertteja. Tapahtumat toteutuvat ainoastaan jos ennakkomyynti tyydyttää järjestäjää.

– Jos ennakkoon on myyty 50-70 lippua, niin kyllä järjestäjä silloin miettii kannattaako tapahtumaa järjestää. Ja ymmärrän sen hyvin. Tapahtumia on toteuttamassa iso porukka, Arttu Wiskarin keikalla viikonloppuna henkilökuntaa oli 12. Silloin pitää olla yleisöäkin, että kannattaa tulla, toteaa Saari.

– Järjestäjät kyselevät meiltä, miten liput myyvät ovelta, mutta sitä on todella vaikeaa arvioida. Kaikille järjestäjille ovelta myynti ei myöskään ole itsestäänselvyys. Lippuja myydään pääosin netissä. Mutta lippu.fi:n ja NetTicketin lippuja voi Kokkolassa ostaa myös Luckanista, joka sijaitsee kirjastossa, vinkkaa Store.

Hän sanoo, että joskus tapahtumajärjestäjä ottaa mieluimmin harteilleen peruutuksesta tulevat kustannukset kuin paikalle tulemisen riskin.

– Järjestäjät ovat todella varovaisia. Ja uskon, että koronan jälkimainingeissa on totuttu peruuttamaan tapahtumia viime tingassa.

Sosiaalisessa mediassa Snellman-salin tapahtumista tiedottaminen sai hiljattain kritiikkiä, kun Happoradion keikka peruttiin heikon ennakkomyynnin johdosta. Store ja Saari sanovat, että vastuu tapahtumien markkinoinnista on pääasiassa järjestäjätaholla.

– Toki tuemme sitä omalta osaltamme, mutta rahaa meillä ei ole laittaa mainontaan heidän puolestaan.

Järjestäjät välittävät tietoa tapahtumista kulttuuripalveluille, joka sitten jakaa tietoa esimerkiksi Snellman-salin verkkosivuilla, kaupungin tapahtumakalenterissa sekä Facebookissa Kulttuuri-Kokkola ja Snellman-salin sivuilla. Joskus järjestäjät lähettävät kattavasti tietoa, joskus kulttuuripalveluista kaivetaan tietoa omatoimisesti, kun tietoa ei tule.

Store ja Saari sanovat, että myös omaa markkinointia aiotaan tehostaa syksyn aikana.

– Mutta kyse on Snellman-salin yleismarkkinoinnista, ei yksittäisen tapahtuman markkinoinnista.

Loppuvuoden aikana Snellman-salille nähdään kaksi maaliskuulta koronarajoitusten vuoksi siirtynyttä tapahtumaa. Ida Paul & Kalle Lindroth esiintyvät 2.12. ja Arppa 25.11.

– Kannattaa muistaa, että keväälle ostetut liput käyvät näihin tapahtumiin, huomauttaa Saari.

Snellman-salilla kuullaan loppuvuoden aikana niin pop-musiikkia, iskelmää kuin oopperaakin. Lavalle astelevat muiden muassa Jari Sillanpää (27.10.), Jarkko Ahola (4.11.) ja Danny (20.11.). Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri konsertoi Snellman-salissa säännöllisesti. Lisäksi salissa vierailee Ti-Ti Nalle, Golden Abba Show sekä Iloinen leski -ooppera.

– Lähes loppuunmyytyjä ovat Ismo Leikolan stand up -keikka (7.10.) ja Suvi Teräsniskan konsertti (6.11.).

Tänä syksynä Snellman-sali saadaan myydä pitkästä aikaa täyteen. Store ja Saari sanovat, että ohjelmiston osalta ollaan palattu suurilta osin normaaliin tahtiin.

– Jotain vahvistamattomia tapahtumia on vielä, joten tapahtumakalenteriin saattaa tulla täydennystä.

”Jos ennakkoon on myyty 50-70 lippua, niin kyllä järjestäjä silloin miettii kannattaako tapahtumaa järjestää.

#