perjantai 3.2.2023 | 06:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Tiikereiden kausi alkaa – Mielenkiintoinen nousijajoukkue on Tiikereiden avausvastustaja: "Siitä lähdetään, että syötetään kovaa"

ROY FRILUND
Ke 28.9.2022 klo 17:00

Kyyjärven Kyky, joka monen vuoden yrityksen jälkeen nousi lentopallon Mestaruusliigaan, saapuu lauantaina Kokkolaan, kun Tiikerit avaa liigakauden 2022-23.

– Kyky on mielenkiintoinen joukkue. Heillä on kasassa ihan hyvä paketti, Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä kuvailee lauantain vastustajaa.

Vierasjoukkueen riveissä pelaa muun muassa kolme ex-tiikeriä. Joukkue hävisi avausottelunsa Akaa-Volleylle, mutta pisti kovasti hanttiin.

– Siitä lähdetään, että syötetään kovaa. Rikotaan heidän vastaanottoaan ja sen jälkeen homma on meille helpompaa. Se on se ensimmäinen iso juttu, Keskisipilä toteaa.

Tiikerit lupaa myös tällä kaudella hyvää puolustuspeliä ja monipuolista hyökkäyspeliä.

Joukkueen rosteri on hieman muuttunut. Muutama pelaaja on miinuspuolella. Tulopuolella ovat hakkuri Daniel Thiessen ja keskitorjuja Jonatan Storgård.

– Ringissä on 11 pelaajaa. Mielellään otetaan vielä yksi-kaksi pelaajaa, jos sopivia pelaajia löytyy ja lähinnä yleispelaajapuolelle. Mutta on meillä nytkin hyvä rosteri, Keskisipilä toteaa.

Joukkueen yhteistreenit alkoivat elokuussa.

– Edelliskausiin verrattuna treenijakso on ollut hieman rikkonaisempi. Joska (Försti) oli armeijassa ja Leevi (Väänänen) maajoukkueen mukana.

– Alla on vähemmän yhteisharjoittelua, mutta siihen tähdätään, että keväällä ollaan parhaimmillaan.

Sarjakauden alku otetaan Tiikereissä ilolla vastaan.

– Pre-season on aina erittäin pitkä. Mukava kun päästään normaaliin arkeen, jossa jokaiselle viikolle yksi peli. On myös helpompi rytmittää harjoitukset.

Tiikerit tavoittelee sijoitusta neljän parhaan joukkoon.

– VaLePa ja Savo ovat ykkössuosikit. Nostan myös Akaa-Volleyn samaan porukkaan. Sarjasta voi tulla tasainen. Moni meidän alapuolellamme ollut joukkue on kovasti vahvistunut, valmentaja toteaa ja mainitsee muun muassa Hurmoksen ja TuTo:n.

Yleispelaaja Teemu Lahti, joka tarvittaessa voi pelata myös liberona, aloittaa tiikeripaidassa seitsemännen kautensa.

– Täällä on hyvä olla ja pelillisesti on myös tullut vastuuta, Lahti toteaa.

Lahti on valmis sarja-avaukseen.

– Kyky ei pelannut avauspelissään huonosti, vaan tarjosi Akaalle kunnon vastuksen. Uskon, että tulee hyvä vääntö.

– Perinteisesti oman pelin kautta lähdetään.

Tiikerit osallistuu myös europeleihin, eli challenge-cupiin, jossa se kohtaa slovenialaisen Panvita Pomgradin. Sloveniassa pelataan 12. ja Kokkolassa 20. lokakuuta.

– Totta kai pelit meitä piristää. On hyvä mitata kansainvälistä tasoa. Hyvä kun suomalaisjoukkueita on mukana. Homma näivettyy, jos eletään vaan omassa kuplassa, Mikko Keskisipilä toteaa.

”Siitä lähdetään, että syötetään kovaa. Rikotaan heidän vastaanottoaan ja sen jälkeen homma on meille helpompaa.

#