perjantai 3.2.2023 | 05:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hermeksellä vahva alku – 18-vuotias Juuso Nykänen pelaa Hermeksen paidassa viidettä kautta: "Tällä hetkellä keskityn täysillä jääkiekkoon"

Lasse Gran
Ke 28.9.2022 klo 18:00

Taulukon piikkipaikka, pistepörssin ja torjuntatilaston kakkostila. Paremmin ei Hermeksen kausi olisi voinut käynnistyä.

Kotijäällä perjantaina kaatui ansaitusti viime kauden pronssijoukkue RoKi ja lauantaina Hermeksen mankeliin joutui KeuPa Keuruulla. Voittolukemat 2–1 ja peräti 6–0.

Toki on muistettava, että viisikymmentä runkosarjan kierrosta on vielä pelaamatta, mutta näitä kuutta pistettä ei kukaan enää voi anastaa.

Monen asiantuntijan papereissa puolustuskalusto oli ennalta Hermeksen vahvin osa-alue. Siltä se on näyttänytkin, kahteen tuntiin vain yksi kiekko omaan rysään.

18-vuotias Kärppä-laina, maalivahti Niklas Kokko varattiin NHL:ään. Varaus on merkki siitä, että lahjoja on. Ensimmäisessä kahdessa ottelussa hermostuneisuuden merkkejä ei suurennuslaseillakaan ole havaittu, torjuntaprosentti on 97,8.

Kärppälainoista on maalivahti Kokon ohella ehdottomasti mainittava 21-vuotias Aleksi Antti-Roiko, joka kahdessa ottelussa on nakuttanut tehot 4+1.

Kahdeksan tehtyä maalia on hyvä saldo. Mainittakoon, että joukkueen kolmesta omasta kasvatista hyökkääjät Wiljami Myllylä ja Juuso Nykänen avasivat maalitilinsä Keuruulla. Tekee itseluottamukselle hyvää.

Parin viikon kuluttua 19 vuotta täyttävä Nykänen teki ensimmäiset piirtonsa jäähän TUS:n paidassa. Laitahyökkääjä Nykäselle käyntiin lähtenyt kausi on viides Hermeksen paidassa.

Mestiskauden kynnyksellä Nykänen pelasi A-nuorten Mestiksessä neljä ottelua, tehot peräti 6+1=1, joilla hän jakaa edelleen sisäisen tehopörssin kärkipaikan yhdessä Frans Virtasen, Jero Honkasalon ja Jere Vähäsalon kanssa.

– Teen töitä, että on vakipaikka edustusjoukkueessa ja siitä eteenpäin niin pitkälle kuin rahkeet riittävät. Tällä hetkellä keskityn täysillä jääkiekkoon, Nykänen kertoo

– Joukkueella ja itsellä kausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Pelataan suoraviivaista ja luistellaan paljon. Meillä on nuori joukkue. Käytännössä kaikki samanikäisiä ja siten yhteinen kemia on nopeasti löytynyt.

Hermeksen seuraava ottelu on tulevana lauantaina Kajaanissa Hokin vieraana, jonka saldo kahdesta ottelusta on yksi piste.

Kokkolan seudulta ei löydy Suomi-sarjan tasolta joukkuetta. Sen sijaan neljänneltä sarjaportaalta eli 2-divisioonassa jatkaa Kronan Kruunupyystä. Matti Perkiö on uusvanha valmentaja ja lauantai-iltana kokenut Kronan lähti sarja-avaukseen vailla ainuttakaan harjoitusottelua.

Sarjakollega IFK Lepplaxin penkin taakse siirtyi Petri Vehmanen kakkoskoutsiksi, kun kävi selväksi ettei Pietarsaaren Centers saa joukkuetta kasaan.

”Teen töitä, että on vakipaikka edustusjoukkueessa ja siitä eteenpäin niin pitkälle kuin rahkeet riittävät.

#