perjantai 3.2.2023 | 06:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lorenza Borrani johtaa Kamariorkesteria kevätkauden ensimmäisessä konsertissa – Orkesteri aloittaa kevätkautensa poikkeustilanteessa

Maria Store
Pe 13.1.2023 klo 08:35

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri aloittaa kevätkautensa tulevana perjantaina poikkeustilanteessa.

Snellman-sali on remontissa seuraavat puolitoista vuotta, joten orkesteri konsertoi perjantaina Keski-Pohjanmaan Konservatorion isossa salissa.

– Yleisökapasiteetti on kolmanneksen pienempi. Lipputuloja ajatellen se on iso ero. Akustisesti konservatorion sali ei vedä vertoja Snellman-salille, mutta se on kuitenkin hyvä sali ja meille mieluisa esiintymispaikka. Olemme kiitollisia, että konservatorio joustaa ja saamme käyttää salia näinkin paljon, toteaa intendentti Marjukka Puutio.

Orkesteri konsertoi salissa kevään aikana seitsemän kertaa. Yleisöä Puutio kehottaa ostamaan lippunsa ajoissa, sillä oletus on, että moni konserteista myydään loppuun hyvissä ajoin.

– Suosittelen lämpimästi kausikorttia, jolla varmistaa paikkansa jokaiseen kevään konserttiin.

Kamariorkesteri konsertoi Kokkolassa kevätkaudella konservatorion lisäksi kaupunginkirkossa.

– Kirkkoon mahtuu hienosti yleisöä ja se on keskeisellä paikalla. Akustisesti siellä on omat haasteensa. Olemme miettineet tarkkaan millainen ohjelmisto sopii sinne ja mikä toimii paremmin muussa tilassa, esimerkiksi konservatoriolla.

Konsertteja pidetään myös jo vakiintuneissa vierailukohteissa kuten Pietarsaaressa, Kaustisella sekä Kajaanissa.

Puutio kertoo orkesterin odottavan Snellman-salin remontin valmistumista kuin kuuta nousevaa. Salin yhteyteen tulee orkesterille harjoittelusali.

– Remontti tulee meille aivan viime hetkellä. Toimistomme ja harjoitussalimme sijaitsee Raatihuoneella, joka on huonossa kunnossa. Kuljemme yläkerran portaat ylös turvatunnelissa, sillä katossa on halkeamia.

Kamariorkesterin kevätkausi alkaa Euroopan Kamariorkesterin konserttimestarin, italialaisviulisti Lorenza Borranin vierailulla.

– Hän on ihana liideri ja valovoimainen esiintyjä. Oman alansa huippua, Puutio kehuu Borrania, joka vierailee Kokkolassa toista kertaa.

Borrani tuo kokkolalaisten kuultavaksi ensimmäistä kertaa norjalaisen Agnes Ida Pettersenin musiikkia. Konsertissa on luvassa myös harvoin kuultua Bruno Madernan musiikkia.

– Erityinen helmi on Franz Schubertin klassikkokvartetto Tyttö ja kuolema.

#