perjantai 3.2.2023 | 05:58
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolalainen koiranomistaja epäili märkäruoan liittyneen lemmikkinsä kuolemaan – Musti ja Mirri sai viimeisetkin tutkimustulokset, mitään vikaa ruoasta ei löytynyt

Katariina Poranen
Ti 17.1.2023 klo 08:57 | päivitetty ti 08:58

Musti ja Mirri -liike kertoo, että loputkin testitulokset Purenatural-märkäruoasta olivat puhtaat.

Taustalla on tapaus, jossa kokkolalainen koiranomistaja epäili märkäruoan liittyneen lemmikkinsä kuolemaan. Aihe kuohutti koirapiireissä ja aiheutti vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Koiran syömä märkäruoka oli ostettu Mustista ja Mirristä. Epäilyn vuoksi yritys teki kyseiselle tuote-erälle mikrobiologisia testejä. Osa tuloksista valmistui jo joulukuussa. Yritys kertoi silloin, että muutamia testituloksia vielä odotellaan.

Nyt loputkin tutkimukset ovat valmistuneet, eikä ruoasta siis löytynyt mitään vikaa, joka olisi voinut aiheuttaa koirille vaaratilanteita.

– Otamme kaikki ruoan laatuun liittyvät reklamaatiot vakavasti. Toimintamalliimme kuuluu, että reklamaatiotilanteissa kerätään aina kaikki saatavilla oleva tieto tapauksesta, konsultoidaan valmistajaa ja asiantuntijoita kuten eläinlääkäreitä, ja tarvittaessa teetetään lisätestejä, valvovan viranomaisen ohjeistuksien mukaisesti, Mustista ja Mirristä kerrotaan.

Viimeisimpien tutkimustulosten valmistumisesta kertoi ensin Iltalehti.

#