perjantai 3.2.2023 | 04:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Puoli miljoonaa kulttuurille – Keski-Pohjanmaan rahaston vuoden 2023 apurahat ovat nyt haettavana

Ke 18.1.2023 klo 10:20

Suomen Kulttuurirahaston Keski-Pohjanmaan rahaston apurahat ovat haettavana 16.1.–10.2.2023 klo 16 mennessä sähköisessä hakujärjestelmässä. Rahasto jakaa apurahoina tänä vuonna yhteensä 500 000 euroa.

Keski-Pohjanmaan rahasto myöntää apurahoja kaikille kulttuurielämän alueille. Apurahoista päätettäessä etusijalla ovat Keski-Pohjanmaan rahaston alueella toimivat hakijat, alueella suoritettava tai siihen kohdistuva tieteellinen tai taiteellinen työ sekä maakunnallisesti merkittävät kulttuuri- ja kehittämishankkeet. – Vuoden 2023 haussa kiinnitämme erityisesti huomioita lasten, nuorten ja nuorten aikuisten kulttuuritoimintaan ja hyvinvoinnin edistämiseen sekä yhteistoimintaan yli kunta-, kieli- ja kulttuurirajojen. Lisäksi pyrimme monipuolisen tieteellisen tutkimuksen vahvistamiseen alueella, asiamies Mika Virkkala kertoo tiedotteessa.

Pienin myönnettävä apuraha on 2 000 euroa. Tavanomaista suurempaa rahoitusta vaativiin Kärkihankkeisiin myönnetään vähintään 40 000 euroa yhtenä tai kahtena apurahana. Kärkihankkeelta edellytetään tuoretta tai poikkeuksellista näkökulmaa, sisältöä, laatua tai otetta.

Taidetta kaikille -tukimuodon tavoitteena on puolestaan lisätä tukea tai hoitoa tarvitsevien ihmisten mahdollisuuksia kokea korkealaatuista taidetta. Tarkoituksena on tavoittaa ihmisiä, joiden on vaikea päästä taiteen äärelle. Apurahaa voi hakea kaikille taiteen aloille. Taidetta kaikille -apurahan minimimäärä on 10 000 euroa. Lisäksi kaikkien maakuntien alueella on haettavana Tammikuun haun lisämiljoona sydän- ja verisuonitautien tutkimukseen.

Rahasto edistää apurahoin niin ammattimaista työskentelyä, kuin harrastajien sekä lasten ja nuorten kulttuurihankkeita. Rahasto kannustaa hakemaan sekä taiteen että tieteen aloilla myös kokovuotisia työskentelyapurahoja.

Maakuntarahastot järjestävät yhteisen apurahainfon 31.1. klo 14-16 verkossa. Linkki infotilaisuuteen löytyvät Kulttuurirahaston verkkosivuilta ja Keski-Pohjanmaan rahaston Facebook-sivulta viimeistään kaksi päivää ennen tapahtumaa.

#