keskiviikko 22.3.2023 | 21:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KPV:n P17-pojat avaa kauden maan kovimmassa juniorisarjassa: "Taidollisesti pärjäämme varmasti"

Lasse Gran
Ke 25.1.2023 klo 11:30

Maan kovin juniorisarja käynnistyy tulevana viikonloppuna. Kokkola ja KPV on siinä mukana viime syksyn hyvien otteiden ansiosta.

Kyseessä on poikien B-ikäiset, 06–07 syntyneet. P20 on vanhin ikäluokkien SM-sarja, mutta useimmiten tämän ikäluokan parhaat pelaavat jo miesten sarjoja.

P17-pojissa sen sijaan on maan parhaimmisto edustettuna. Poikien SM-karsintasarjaa pelataan kesäkuun puoliväliin saakka kahdessa 10 joukkueen lohkossa. KPV saa vastaansa Ilveksen, KuPS:n, SJK:n, RoPs:n, P-Iirot Raumalta, vaasalaisjoukkueet VPS ja VIFK yj sekä OLS ja Hercules Oulusta.

Sarjan resursseista tai painopisteistä kertonee paljon, että KPV:tä lukuun ottamatta valmennuksessa on kokopäivätoimisia henkilöitä. Vihreän valmennusvastuusta vastaa Rauno Lesonen rinnallaan Teemu Raudasoja.

– Meidän pojat ovat kuitenkin matkan varrella olleet kokeneiden ja laadukkaiden valmentajien opissa ja pystytään haastamaan isompia seuroja, kertoo Lesonen, jonka suojatit ovat marraskuusta lähtien lähes päivittäin harjoitelleet tunnollisesti.

– Muutaman harjoituspelin perusteella olemme ehkä juoksuvoimassa ja kovuudessa jäljessä, mutta taidollisesti pärjäämme varmasti, Lesonen tuumaa.

63-vuotiaalla Lesosella on vankka pelaajatausta, yli sata pääsarjaottelua, ja toiminut mm. edustuksen valmentajana.

Pelaajamateriaalistakaan ei ole puutetta.

– Rinkiin kuuluu noin 35 poikaa, kaikki Kokkolasta tai sen lähiympäristöstä. Lupaava Mahmoud Bakar kulkee Vetelistä saakka.

KPV avaa kauden sunnuntaina Kipparissa. Vastaan juoksee P-iirot Raumalta, jonka kärkenä pelannee 15-vuotias Sulo Ketola, joka on jo ehtinyt käydä esittelemässä itseään monessa suurseurassa.

Ketolan tapaan KPV:n -07 syntynyt Samu Herronen on tunkeutunut maajoukkueympyröihin ja ensimmäiset maaottelutkin on korkattu. Monipuolinen lahjakkuus on harrastanut myös mm. uintia ja salibandya.

– Keskityn nyt vain jalkapalloon. Mieli pelipaikkani on 10-paikka tai toisena kärkenä. Vahvuuteni on nopeus, pallovarmuus ja laukaus, sanoo Herronen, joka toissa viikolla debytoi myös edustusjoukkueessa.

Keskikentän moottori Pyry Pensaari on voittamassa vastoinkäymiset. Puolitoista kautta Pensaari oli sivussa ja matka takaisin huippukuntoon on vaatinut tietenkin lujaa uskoa ja sinnikkyyttä. 17-vuotias Pensaari on kolmannen polven Palloveikko. Vaari Jouko ja isä Jaska ovat Vihreän kasvatteja. Pikkuveljet Jasper ja Oskar viihtyvät myös vihreällä veralla.

Pensaari on täynnä harjoitus- ja peli-intoa.

– Olin pitkään sivussa, mutta nyt täysin kunnossa. Harjoituksia on joukkueen kanssa viisi kertaa ja koulun kanssa kolme kertaa viikossa. Muuta ei ehdi paljoa harrastaa. Täysillä satsaan jalkapalloon. Vahvuuteni on tekniikka, pallovarmuus ja pelikäsitys.

”Rinkiin kuuluu noin 35 poikaa, kaikki Kokkolasta tai sen lähiympäristöstä.

#