keskiviikko 22.3.2023 | 21:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jiri Tammilehto julkaisi modernin kantribiisin: "Toivon tietenkin radiosoittoa"

Maria Store
Ke 25.1.2023 klo 17:00

Laulaja Jiri Tammilehto iloitsee uusista kuvioista musiikin saralla. Levy-yhtiö Magnummusic julkaisi viime keskiviikkona Tammilehdon uuden singlen: Kanarialintu kaivoksessa.

– Olen julkaissut omakustanteita aiemmin, mutta tämä on ensimmäinen levy-yhtiön julkaisema sinkkuni. Tämä on merkittävä yhteistyö ja kulminaatiopiste urallani.

Kappaletta hän kuvailee moderniksi kantriksi. Se sanoista ja sävellyksestä ovat vastanneet Kai Jämsä, Veli-Matti Jämsä ja Kaje Komulainen.

– Uusia demojakin on pyöritelty, mutta levy-yhtiön kanssa ei ole sovittu mitään. Katsotaan millaisen vastaanoton tämä ensimmäinen sinkku saa. Toivon tietenkin radiosoittoa.

Kantri on Tammilehdolle tuttu genre. Hän on aiemmin tehnyt perinteisempää kantria yhteistyössä Börje Nylundin kanssa ja julkaissut suomeksi joitakin Nylundin Yhdysvalloissa tekemiä kappaleita.

Tammilehto tunnetaan myös iskelmälaulajana ja viime vuonna hän viettikin juhlavuotta, kun 10 vuotta tanssilavakeikkailua tuli täyteen.

– Ensimmäinen keikkani oli Kälviän perinteisissä Siltatansseissa, kertoo Tammilehto, joka nykyisin esiintyy Maininki-orkesterin kanssa.

Alkuvuosina Tammilehto teki 50-70 keikkaa vuodessa, mutta nyt hän voi keikkailla valikoiden.

– Valitsen mukavia tansseja sen mukaan, mihin omat kesälomareissut suuntautuvat. Kesäajan viikonloput rynnistelen kyllä menemään, sillä silloin kysyntää on.

Musiikki on ollut läsnä Tammilehdon elämässä pikkulapsesta lähtien. Oman lauluharrastuksensa hän aloitti karaoken parissa ja voitti sittemmin muutamia karaokekilpailuja.

– Sen jälkeen lähdin kasaamaan bändiä. Kotona on aina kuunneltu paljon tanssimusiikkia, joten sitä kautta tuli genrevalinta. Kuuntelen kyllä musiikkia laidasta laitaan, heviä ja diskojytää.

”Katsotaan millaisen vastaanoton tämä ensimmäinen sinkku saa.

#