keskiviikko 22.3.2023 | 21:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan seudun opiston kursseista osa peruuntuu – Vielä tälle keväälle piisaa mielenkiintoisia kursseja, muistuttaa rehtori

Ke 15.3.2023 klo 09:37 | päivitetty ke 09:37

Minna Mustonen

Kokkolan seudun opiston kurssitarjonta on laaja ja runsas, silti kohtaanto-ongelma on opistolle tuttua.

– Kovin herkällä korvalla ja tarkalla katseella pyrimme seuraamaan erilaisia trendejä, mikä kiinnostaisi milloinkin. Silti etenkin keväällä alkaville kursseille ilmoittautumiset sujuvat laiskemmin mitä syksyllä, arvioi rehtori Päivi Makkonen.

Harmittavaa on se, kun kursseja joudutaan perumaan. Syynä peruuntumiseen saattavat olla sairastumiset, tai liian vähäinen ilmoittautuneiden määrä. Kanta-Kokkolan alueella kurssin alkamiseen tarvitaan vähintään kymmenen hengen ryhmä, Lohtajan, Ullavan, Kälviän sekä ruotsinkielisen opiston puolella riittää osallistujamääräksi kahdeksan henkilöä.

Yleensäkin lyhytkurssit ovat herkempiäkiä peruuntumiselle, pitkiä kursseja perutaan harvemmin. Liikunta- ja hyvinvointi sekä musiikkikurssit vetävät erittäin hyvin.

– Jo kurssisuunnittelussa osaamme varautua määrällisesti noin 20 prosentin peruuntuneisiin kursseihin. Nyt kurssien peruutuksia on sattunut ihan normaalimäärä. Harmillisia peruuntumiset ovat tietysti aina, mutta ei niitä ole sattunut mitenkään epänormaalin paljoa.

Korona-aika kuritti Opistoa siinä missä muitakin, pikkuhiljaa on pääosin arkeen palattu.

– Jonkin verran riskiryhmäläisiä on jäänyt pois ja se näkyy kyllä. Toisaalta esimerkiksi liikunnan ja hyvinvoinnin kurssitarjontamme on saanut myös uusia henkilöitä osallistumaan kursseillemme. Mutta kuluvan kevään ilmoittautuneitten määriä edelliseen verrattaessa, samoissa lukemissa mennään, summaa Makkonen.

Hän muistuttaa, että vielä tälle keväälle piisaa mielenkiintoisia kursseja.

– Alkamassa on tämän kevään aikana 36 kurssia, niistä 23:lle on vielä tilaa, kannustaa rehtori.

Hän poimii muutaman mielenkiintoisen kurssin mille vielä osallistujia mahtuisi: Luovan kirjoittamisen viikonloppukurssilla olisi paikkoja vapaana, samoin tilaa olisi maaliskuun lopussa alkavalla luontokuvauksen- kurssilla. Myös vegaanisia juhlaruokia-kurssilla olisi halukkaille kotikokeille tilaa.

”Lyhytkurssit ovat herkempiäkiä peruuntumiselle, pitkiä kursseja perutaan harvemmin.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.