keskiviikko 22.3.2023 | 21:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Mestiksen runkosarja paketoidaan – Hermekselle on tarjolla neljäs sija

Lasse Gran
Ke 15.3.2023 klo 19:00

Kevään Mestiksen viimeisellä runkosarjaviikolla Hermeksen osalta varmaa on vain, että Kokkolassa kausi jatkuu pudotuspeleillä.

Vain latvialaisjoukkue Zemgalella ja Hokilla, joka viime keväänä pelasi villi korttikierroksella, päättävät kauden runkosarjaan. Forssassa ja Heinolassa jäädään odottelemaan karsintoja Suomi-sarjan parhaita joukkueita vastaan,

Runkosarjan viimeisellä viikolla kärkikolmikko K-Espoo, Ketterä ja RoKi saa vailla paineita lasketella pudotuspeleihin. Tuo kolmikko jakoi viime keväänä mitalit, johon Hermes haluaa nyt lyödä kiilaa.

Tarjolla on neljäs sija, joka takaa puolivälierässä kotiedun. Hermeksen jäljellä olevat ottelut ovat Rovaniemellä keskiviikkona, perjantaina K-Espoon isäntinä Kokkolassa ja lauantaina Tampereen Hakametsässä.

RoKilla ja K-Espoolla ei runkosarjan otteluissaan ole panosta. KOOVEE:nkin sija Villi kortti -kierroksella saattaa jo olla varmistunut lauantaihin mennessä.

Hermeksellä on vakuuttava 7–3 voitto Iisalmesta, jolla IPK passitettiin sijalle 6. Päävalmentaja Tuukka Poikonen on kauden mittaan paljolti kuntopuntarin mukaan hakenut toimivia ketjuja tai aisapareja, mutta vain yksi on syyskuun sarja-avauksesta asti pysynyt koskemattomana. Kärpistä lainattu Aleksi Antti-Roiko laiturina ja sentteri Eppu Karuvaara on todettu toimivaksi pariksi.

Perjantaina IPK:n vieraana Karuvaara (19+23=42) viimeisteli kaksi maalia ja on sisäisen pistepörssin ykkönen Antti-Roiko (22+35=57) toimi tällä kertaa maalien järjestelijänä. Mestiksen pistepörssin taulukossa on 537 nimeä ja sijalla 3 komeilee Antti-Roiko.

– Meillä on heti alusta saakka synkannut ja täytyy sanoa, että on toiminut. Osataan jäällä lukea toistemme ajatuksia ja myös jutellaan paljon kaukalon ulkopuolella, Karuvaara toteaa.

Hermeksen pudotuspelivastustajaksi on vahvimmin tyrkyllä JoKP tai IPK. Iisalmelaiset olivat perjantaina ns. paperia, mutta joensuulaiset ovat kaikissa neljässä kohtaamisessa ainoana joukkueena vienyt Hermekseltä täydet pisteet. Tuo tilasto laitetaan Karuvaaran mukaan tarvittaessa uusiksi.

Hermes pääsee runkosarjan kolmeen viimeiseen otteluun vahvalla miehistöllä. Kristian Tamminen loukkaantui viime viikon ottelussa Hokin isäntinä, tulos 2–5. Vamma ei kuitenkaan liene vakava ja U20-joukkueen Jesse Haukka on kelpo prosentilla ottanut koppeja.

14. ottelussa Hermeksen maalin suulla torjunut Kärppä-laina Niklas Kokko siirtyi helmikuussa liigajäille jumbo-SaiPaan, jonka kausi päättyi perjantaina. Pienestä loukkaantumisesta kärsinyt 19-vuotias Kokko palaa Hermekseen.

#