torstai 30.6.2022 | 03:52
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Halsua hyväksyi sopimusmuutokset

Pe 27.4.2018 klo 12:30

Halsuan kunnanvaltuusto on hyväksynyt maakunnallisten organisaatioiden sopimusmuutokset. Pelastustoimen ja ympäristöterveydenhuollon yhteistoimintaa koskevissa sopimusmuutoksissa oli kyse hallintoelinten paikkajaosta.

Uusittujen sopimuksien myötä kaikilla jäsenkunnilla, myös Halsualla ja muilla pienemmillä kunnilla on äänivaltainen edustaja mukana päätöksenteossa, kuten uusi kuntalaki edellyttää. Aikaisemmin jäsenyydet ovat olleet kiertäviä tai edustajalla on ollut vain puhe- ja läsnäolo-oikeus muttei äänivaltaa.

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslautakunnan jäsenmäärä kasvaa uuden sopimuksen myötä aiemmasta yhdestätoista viiteentoista jäseneen. Kukin kunta saa lautakuntaan yhden jäsenen alkavaa 10 000 asukasta kohti eli Kokkolalla paikkoja on neljä, Pietarsaarella kaksi ja muilla kunnilla yksi.

Vastaavasti ympäristöterveyslautakunnan jäsenmäärä nousee yhdeksästä kahteentoista. Kokkola saa neljä paikkaa. Muilla sopimuskunnilla on kullakin yksi lautakuntapaikka.

Halsua hyväksyi myös Keski-Pohjanmaan koulutuskuntayhtymän päivitetyn perussopimuksen, josta on muun muassa poistettu vanhaan organisaatioon liittyvää terminologiaa.

#