lauantai 22.1.2022 | 19:18
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Kannuksen kaupunki muutti nuorten kesätyöllistymisen periaatteita ja menettelytapoja

Ti 8.5.2018 klo 12:43

Kannuksen kaupunginhallitus on tarkentanut nuorten kesätyöllistymisen periaatteita ja menettelytapoja siten, että työnantaja voi saada tukea enintään viidestä työllistämästään nuoresta. Poikkeuksena ovat aatteelliset yhdistykset, jotka voivat saada tukea enintään kymmenestä nuoresta.

Kesätyöllistämisen periaatteita muutettiin, jotta aatteelliset eli yleishyödyllisten yhdistykset, kuten 4H-yhdistys ja kyläyhdistykset, voisivat tarjota työtä kaikille niille nuorille, joita niillä on mahdollisuus palkata. Näiden yhdistysten tavoitteena ei ole voiton tavoittelu, vaan ne toimivat yleiseksi hyväksi.

Kannuksessa asuva, tukivuonna 15–20 vuotta täyttävä nuori voi hakea kaupungilta tukisetelin 15.6. mennessä. Nuori voi saada vain yhden tukisetelin. Työantajan kotipaikan ei tarvitse olla Kannus.

Tuen määrä yhdestä työllistettävästä nuoresta on 150 euroa. Työsuhteen tulee kestää vähintään kaksi viikkoa, mutta työsuhteen ei tarvitse olla yhtäjaksoinen. Työsuhteen tulee ajoittua 1.5.–30.9. väliselle ajalle.

Työllistettävälle nuorelle kahden viikon työsuhteesta maksettavan palkan tulee olla vähintään 350 euroa.

Esimerkiksi vuonna 2016 Kannuksen kaupunki käytti nuorten työllistämiseen käytettävää määrärahaa 12 450 euroa ja sillä työllistettiin 83 nuorta. Lisäksi kaupungin tekninen toimi palkkasi kesätöihin 16 nuorta kahdeksi viikoksi.

#