sunnuntai 29.5.2022 | 09:16
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Turvepaloa sammutetaan jo kolmatta päivää Kaustisella – "Raakaa käsityötä"

Pe 25.5.2018 klo 11:20 | päivitetty pe 18:57

Katariina Poranen

Kaustisella Lähdennevan turvetuotantopalon sammutustöitä tehdään vielä perjantaina ja lauantain vastaisena yönä. Palo sai alkunsa keskiviikkona.

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitoksen johtajan Jaakko Pukkinen kertoi perjantai-iltana, että sammutustöitä jatketaan yön yli, sillä palopesäkkeitä on löytynyt edelleen.

– Pyritään siihen, että alue voidaan siirtää maanomistajien vastuulle lauantaiaamuna, Pukkinen toteaa.

Sammutustöissä oli perjantaina päivällä noin 50 henkilöä, osa varusmiehiä ja osa pelastuslaitoksen omaa henkilöstöä. Varusmiehet ovat paikalla lauantaiaamuun saakka, pelastuslaitoksen väkeä on illan ja yön ajan töissä noin kymmenen henkilöä.

Palanutta aluetta on hieman alle 50 hehtaaria.

Palopesäkkeiden sammuttaminen on työlästä. Pesäkkeet kaivetaan näkyville lapiolla, ja ne sammutetaan vedellä.

– Se on raakaa käsityötä, Pukkinen kuvailee.

Keskiviikkona syttyi tulipalo lisäksi kahdella muulla maakunnan turvetuotantoalueella, Kaustisen Lumppionnevalla ja Halsuan Kairinevalla. Lumppionnevan ja Kairinevan palot on jo sammutettu.

Torstaina myös Perhossa syttyi maastopalo. Sen vartioinnista vastaa Metsähallitus, sillä palopaikka sijaitsee kansallispuiston alueella, eikä vaaraa palon leviämistä ole.

Pelastuslaitoksen viikko on ollut poikkeuksellisen raskas. Perjantaiksi tilanne on kuitenkin rauhoittunut sen verran, että pelastuslaitoksella on aikaa huoltaa kovalla käytöllä olleita välineitä ja varmistaa niiden toimintakunto.

//uutista päivitetty klo 18.58 25.5.2018 uusilla tiedoilla: sammutustyöt jatkuvat ainakin lauantaiaamuun asti.//

Lue myös: Kooste palojen etenemisestä

#