maanantai 24.1.2022 | 16:57
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Arja Nevanperä valittiin Savisillan Santraksi

Ke 30.5.2018 klo 00:00

Lions Clubin osasto Ylivieska/Savisilta on valinnut 24. Savisillan Santraksi ylivieskalaisen Arja Nevanperän.

Tämän vuoden Savisillan Santran valinnassaan leijonat korostavat arvonimen saajan monipuolista järjestöosaamista sekä hänen panostaan ylivieskalaisen paikallisperinteen, sivistyksen ja kulttuurin hyväksi. Nevanperä on toiminut pitkään mm. Pietari Päivärinta -seurassa ja Ylivieskan Kotiseutuyhdistyksessä.

Ylivieskassa Nevanperä muistetaan pitkästä urastaan kaupunginkirjastossa. Nevanperä kertoo, että on pystynyt hyödyntämään kokemustaan kirjastotyöstä järjestöissä ja toisin päin. Erityisesti Pietari Päivärinta -seuralla on ollut tiiviit yhteydet kirjastoon koko seuran yli 40-vuotisen historian ajan.

Santran arvonimi juontaa juurensa keväälle 1995, jolloin LC Ylivieska/Savisillan hallitus päätti aloittaa Savisillan Santran arvonimen luovuttamisen ylivieskalaiselle vapaaehtoistyötä tekevälle naiselle. Savisillan Santran valitsevat LC Ylivieska/Savisillan jäsenet. Santran valintaperusteet on muotoiltu seuraavasti: Savisillan Santra on ylivieskalainen nainen, joka vaalii ja edistää ylivieskalaista ja suomalaista perinnettä ja toimintaa kulttuurin, talouselämän, yhteiskunnan tai sivistyksen alalla.

Muistamisen muotoina heti ensimmäisestä kerrasta alkaen ovat olleet kiertopokaali, kunniakirja, nauha ja kukat.

#