maanantai 24.1.2022 | 14:55
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Kouluvuosi huipentuu Kokkolassa Nollapiste-tapahtumaan – "Aivan mahtava juttu!"

La 2.6.2018 klo 20:00 | päivitetty la 20:06

Laura Läspä

Kokkolassa juhlitaan koulujen päättymistä Nollapiste-tapahtuman merkeissä lauantaina ilta viidestä puoleen yöhön. Kuudetta kertaa järjestettävä, nuorille suunnattu tapahtuma on ilmainen. Kuuden jälkeen illalla alueelle oli jo muodostumassa jonoa. Sisään pääsee puhaltamalla puhtaan tuloksen alkometriin.

Useat paikalliset seurat ovat paikalla esittelemässä toimintaansa. Viihdykkeenä on monipuolisen musiikin lisäksi erilaisia aktiviteetteja kuten rodeoankka ja graffitinmaalausta. Vaikka tapahtuma on suunnattu pääasiassa nuorille, tapahtuma on avoin kaikille. Paikalle oli löytänyt myös vanhempia pienempien lasten kanssa. Myös kokkolalainen Riina Liimatainen oli paikalla lastensa kanssa.

– Aivan mahtava juttu, että tällaisia järjestetään, Liimatainen kiittelee tapahtumaa.

Myös tapahtuman järjestyksenvalvojat kiittelevät järjestäjiä. He uskovat illan sujuvan mallikkaasti ja rauhallisissa merkeissä.

Nuorisopalveluiden lisäksi tapahtumaa on ollut järjestämässä joukko vapaaehtoisia nuoria. Alueella liikkuessaan ei voikaan olla huomaamatta kuinka moni henkilökunnan kulkulupaa kaulassaan kantavista on nuoria. Järjestyksenvalvojat osaavat kertoa, että Kokkolan poliisi ja sosiaalityöntekijät ovat huomanneet alaikäisten puistokaljoittelun vähentyneen päättäjäisviikonloppuna. Myös Liimataisen mielestä on tärkeää, että tapahtuma järjestetään juuri samana viikonloppuna koulun päättäjäisten kanssa.

– Nuoret hakevat paikkaansa, on hyvä että on tällainen paikka jonne tulla.

#