torstai 30.6.2022 | 03:42
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Kylänkeskustan ainoa ruokapaikka grilli-kahvila Kotipesä lopettaa Halsualla toimintansa

Ma 4.6.2018 klo 13:25 | päivitetty ma 13:27

Sanni Aho

Grilli-Kahvila Kotipesän toiminta loppuu Halsualla tämän kesän jälkeen. Yrittäjä Jenni-Maria Kangas lopettaa yritystoiminnan ja on jo saanut työpaikan muualta.

– Tämä koskettaa halsualaisia ja kyllä itseänikin harmittaa, mutta ei vaan rahkeet enää riitä, Kangas kertoo.

Kotipesän yrittäjän Kangas on toiminut nyt neljän vuoden ajan ja sitä ennen hän oli 17 vuotta töissä edellisellä yrittäjällä. Päivät ja työviikot ovat olleet pitkiä ja Kangas on tehnyt kuutena päivänä viikossa 12 tunnin päivän ja sunnuntaisin viisi tuntia. Kankaalla on ajoittain ollut töissä kiireapulaisia, mutta mahdollisuutta työntekijän palkkaamiseen ei ole ollut.

– Ei yksi ihminen ole kone. Työ ja asiakkaat ovat olleet ihania, mutta koen olevani ennemmin asiakaspalvelija kuin yrittäjä. Päätös kypsyi syksyn ja talven aikana.

Postin palvelut ovat Kotipesästä aikaisemmin siirtyneet Jarmixiin ja Veikkaus menee K-Kauppaan. Tilan ravintolakalusteet ja irtaimisto on tarkoitus myydä. Kangas uskoo, että Juha Jokelan omistamissa tiloissa olisi hyvä mahdollisuus uudelle yrittäjälle.

Kesäaikaan Kotipesässä on vilkkaampaa ja ohikulkijat tuovat vipinää. Kangas on tarjoillut kotiruokalounasta neljänä päivänä viikossa, pitsaa viikonloppuisin ja grilli- ja kahviotuotteita muulloin. Ajoittain Kotipesässä on järjestetty myös karaokeiltoja.

– Minulla on työvuosia vielä jäljellä ja nyt on mentävä eteenpäin.

Lähtökahvit Kangas tarjoaa Kotipesässä vielä 31. heinäkuuta ja se on myös viimeinen Kotipesän aukiolopäivä.

#