tiistai 16.8.2022 | 12:27
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Kesän ensimmäinen Kokkolan iltatori käynnistyi – Torilla on kymmenittäin myyjiä. Videolta näet iltatorin menoa sekä Wanhan Kallen tervehdyksen.

Ke 6.6.2018 klo 18:56 | päivitetty ke 21:24

Minna Mustonen

Kokkolan ensimmäinen iltatori kerää aurinkoiselle torille hymyileviä ihmisiä. Paikalla on niin torikauppiaita, jätskinmyyjiä, savukalakauppiaita kuin vilteillään istuskelevia kirpputorimyyjiä. Sopu sijaa antaa, vakuuttaa Kokkolan matkaoppaista Gun Isosalo.

– Ihan kiva, että on niin ammattimyyjiä kuin tavallisia kirppiskauppiaita. Löytyy jokaiselle jotakin, nauraa aurinkoisesti torivastaava.

Tänä kesänä Kokkolan iltatori järjestetään kaikkiaan kolmetoista kertaa. Luku ehkä kuvaa epäonnea, mutta torivastaava ei moista allekirjoita.

– Meille tulee taas ihana kesän aika. Kokkolan iltatori tunnetaan ympäri maata, se on aina vain suositumpi tapahtuma. Tänäkin kesänä meillä on vaikka mitä ohjelmaa, kehaisee Isosalo.

Ensimmäisen iltatorin kunniaksi lavalle nousee Kokkolan kesätyökilpailun voittajat. Luumupuut on Kokkolan kaupungin oma housebändi. Kuusitoistavuotiaat nuorukaiset keikkailevat kuluvan kesän aikana niin vanhainkodeissa kuin kesätapahtumissakin.

Bändissä soittavat kokkolalaisnuoret Viljam Luoma, Topias Forsgård sekä Anttoni Karvonen. Kokoonpano soittaa lähinnä rokkipohjaista musiikkia laidasta laitaan.

– Välillä soitamme akustisesti ja välillä bändivehkeillä, kertovat soittajat lavalle kivutessaan.

Kokkolan kauppatorin on täyttänyt iloinen kuhina. Aurinko paistaa, musiikki soi ja kauppaa tehdään.

– Iltatorin käynnistyminen avaa Kokkolan kesän, sanoo puheessaan Kaija Jestoi eli Kokkolan Vanhan Kalle ja hänen kanssaan on helppo olla yhtä mieltä.

#