tiistai 16.8.2022 | 12:26
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Kokkola Pride -viikko käynnistyy tänään valokuvanäyttelyllä – "Kantavana ajatuksena on ollut se, että on monenlaisia tapoja elää."

Ma 11.6.2018 klo 14:00 | päivitetty ma 14:20

Milja Keinänen

Tänään maanantaina käynnistyy ensimmäinen Kokkola Pride -viikko. Illalla seitsemältä vietetään Ulla ja Minttu Nikulan People of Kokkola goes Pride -valokuvanäyttelyn avajaisia.

People of Kokkola voi olla kaupunkilaisille tuttu projekti parin vuoden takaa. Silloin Nikulat keksivät, että sosiaalisessa mediassa julkaistavien kuvien ja kertomusten kautta voisi esitellä paikallisia ihmisiä toisilleen. Tällä kertaa Nikulat ovat keskittyneet erityisesti perheiden monimuotoisuuteen ja seksuaalivähemmistöihin.

– Kantavana ajatuksena on ollut se, että on monenlaisia tapoja elää. Usein asiat kärjistyvät, mutta oikeasti mikään ei ole niin mustavalkoista, pohtivat Nikulat.

Kokkola Priden tiimoilta järjestetään monenelaista ohjelmaa läpi viikon. Tarkoitus on nostaa esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia.

Esimerkiksi elokuvateatteri Bio Rex näyttää sateenkaari-aiheisia elokuvia ja Kokkolan suomalainen seurakunta järjestää sunnuntaina Pride-viikon messun. Katso koko viikon ohjelma tästä.

People of Kokkola goes Pride -valokuvanäyttely on nähtävillä kaupunginteatterilla tämän viikon ajan.

Lue lisää Kokkola Pride -tapahtumasta:

"Kirkkoon ovat aina kaikki tervetulleita" - Kokkola Pride -viikolla järjestettävä messu on herättänyt voimakkaita mielipiteitä

#