torstai 24.9.2020 | 16:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkola-lehden Special Lucia on Elisa Kotisaari – Katso videot kruunajaistilaisuudesta

Maria Store
Ti 11.12.2018 klo 18:25 | päivitetty ti 22:26

Kokkola-lehden Special Lucia 2018 on viisitoistavuotias Elisa Kotisaari. Kotisaari kruunattiin Luciaksi tiistai-iltana Kokkolinnassa järjestetyssä juhlatilaisuudessa.

Ääniä leikkimielisessä kisassa annettiin 3242 ja Kotisaari sai niistä 975. Muut ehdokkaat olivat Wivi Huuhka, Julia Mattila, Edith Ojala, Heleija Saarimaa ja Eveliina Valjus. Kaikki ehdokkaat saivat runsaasti ääniä.

Kotisaari käy yläkoulun yhdeksättä luokkaa ja musiikki on hänen lempiaineensa. Hän nauttii tanssimisesta ja kuuntelee mielellään myös musiikkia.

Special Lucia -kilpailun järjestivät yhteistyössä Lucia-mamma Mirka Johansson, Kokkola-lehti, Soiten kehitysvammahuolto ja vammaispalvelut sekä Kehitysvammaliitto.

Kolmena edellisenä vuonna järjestetty Kokkola-lehden Lucia-mummo -tapahtuma muuntautui tänä vuonna Special Luciaksi, jossa ehdokkaat ovat eri ikäisiä kehitysvammaisia nuoria naisia ja tyttöjä.

Tapahtuman ideoinut Mirka Johansson kertoo, että taustalta löytyy halu tehdä töitä yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

– Yhdenvertaisuusvaltuutetun tekemän kyselyn mukaan 60 prosenttia kehitysvammaisista kertoi kokeneensa syrjintää jollakin elämänalueella viimeisen vuoden aikana. Haluan omalla työpanoksellani antaa äänen kehitysvammaisille, heidän vanhemmilleen ja yhteiskunnan eri tahoille sekä sosiaalityölle, jotka kaikki auttavat ja puolustavat kehitysvammaisten oikeuksia, Johansson kertoo.

– Jokaisella on oikeus tulla nähdyksi ja kuulluksi. Meidän tehtävä on toimia heikommassa asemassa olevien äänenä ja ajaa heidän asiaansa, hän jatkaa.

Päivitetty kello 22.26, toinen video lisätty

#